Gå til innholdet

Raskere forsikringsinformasjon til nye medlemmer i NTF

Forbundet har sammen med sin forsikringsleverandør SpareBank1 informasjonsplikt ovenfor nye og eksisterende medlemmer i forhold til forbundets kollektive forsikringer gjennom medlemskapet. Forsikringsavtaleloven pålegger oss som forbund å gi ut korrekt informasjon om medlemmets forsikringsordninger hos oss, sier 2. nestleder Dag-Einar Sivertsen. Dette innebærer at alle medlemmer ved innmeldelse og ved jevne mellomrom, skal ha informasjon om hvilke forsikringer som er i medlemskapet, om innholdet i disse samt informasjon om relevante tilleggsdekninger.

Vi er nå glade for å fortelle at Transportarbeiderforbundet er en av de første forbundene i LO som tar i bruk digital forsendelse til alle nye medlemmer, sier Sivertsen. Fra og med 5. november vil LOfavør på vegne av forbundet sende ut denne type informasjon til alle våre nye medlemmer via e-post eller SMS. Forsendelsen er anonymisert i henhold til bestemmelsene i personopplysningsloven. 

Dette gjør at våre nye medlemmer får en raskere og bedre oversikt over LOfavør forsikringene som administreres av SpareBank1 for oss. De vil også få hjelp til å si opp sin nåværende innboforsikring samt få oversikt over alle tilleggsforsikringer i LO Favør programmet, forteller Sivertsen. 

For å få tilgang til forsikringspapirene og oversikten i linken, så må medlemmet logge seg inn i kundeportalen med BankID. Dette for å sikre den enkeltes opplysninger, ifølge Sivertsen. Denne informasjonen kommer i tillegg til forbundets velkomstpakke som sendes til alle nyinnmeldte medlemmer. LOfavør advokatforsikring hos HELP omhandles ikke av denne ordningen av den enkle grunn at den ikke administreres av vår forsikringsleverandør SpareBank1.

De vi ikke treffer via e-post eller SMS, vil selvsagt få forsendelsen i posten på vanlig måte fordi vi er forpliktet til å gi informasjon til alle våre medlemmer. Derfor er det svært viktig med riktige e-post og postadresser, samt mobiltelefonnummer avslutter Sivertsen. 

LO FAvør