Nett-banner 950x173 72

Marit Engeseth

Skaper vi menneskeverd, skaper vi f...

- 25.07.2011
En ufattelig tragedie som rammer oss alle.

X

Vi har vært igjennom en ufattelig tung helg. Ikke bare i Norge, men en hel verden er i sorg og sjokk etter det uhyrlige som er skjedd. Et angrep på et land og et folk vi alle er så glad i. Et angrep på norsk arbeiderbevegelse og styrende myndigheter, og ikke minst et angrep på det fineste vi har -  ungdommen! Engasjert flott ungdom i fredelig samvær på Utøya og som representerer det fineste i vår nåtid og fremtid.

Jeg er full av beundring for vår statsminister som har vist stor styrke disse dagene. Jens Stoltenberg har ledet oss i riktig retning, nemlig ut av hatet og sinnet og inn i medfølelse og kjærlighet. Jens har til fulle vist seg som en stor statsleder med styrke og mot til å sette ord på de følelsene vi alle sitter med.

Det denne uhyrlige hendelsen har vist meg er at våre verdier i arbeiderbevegelsen er sterke og at, selvom det er politiske motsetninger i det norske folk, så er det våre verdier som er rådende i norge. Idag, mer enn noensinne,  er jeg stolt over å være en del av arbeiderbevegelsen og vil i fremtiden jobbe enda hardere for å verne om det vi alle er så glad i - demokrati - solidaritet - broskap og likeverd.

I kjøvannet av dette grusomme håper jeg at enda flere i Norge snur ryggen til de grumsete og onde holdningene som vi vet noen innehar. Det verste som finnes er likevel likegyldighet. Jeg håper mange flere viser sine standpunkt mot ondskapen og ikke lar grumsete diskusjoner få leve rundt på arbeidsplasser og andre steder.

Min dypeste medfølelse og respekt går ut til alle som er berørt av dette grufulle.

Fagforeningsknusing

- 06.09.2011
Er vilkårene for fagforeninger og tillitsvalgte blitt verre...

X

I lys av Monica Opke saken på DHL undrer jeg meg litt over hvordan arbeidslivet utvikler seg. Mitt inntrykk er at det oftere og oftere må trues med streik for å få etablert tariffavtaler, vi hører om medlemmer og tillitsvalgte som må leve med trusler fordi de er fagorganisert. I mange bedrifter må ansatte hemmeligholde medlemskap i fagforeninger. Er dette blitt verre de siste årene?

Blir vi som er tillitsvalgte i store, velorganiserte selskaper og som har gode vilkår rett og slett bortskjemt og blasert og glemmer å stille solidarisk opp sammen med de som ikke er så heldig. Ser vi bare vår egne lille enkle verden, hvor vi blir verdsatt som samarbeidspartnere, og hvor Hovedavtalens bestemmelser ligger til grunn for det meste vi gjør?

Er det ikke nettopp vi som må gå foran og kjempe sammen med Monica og gjøre hennes kamp til vår kamp?

Monica er heldig som har en sterk klubb og et forbund i ryggen som gjerne tar de tøffe kampene. Jeg tenker på alle de som opplever det samme hver eneste dag og som ikke har noen å støtte seg på. De har aldri engang blitt tilbudt et fagforeningemedlemskap.

Saken til Monica skal vinnes for Monica sin del, og for klubben på Ulven, men også for å vise at det nytter å slåss mot et stort internasjonalt konsern som  ser på arbeidsfolk som en utgift og ser på tillitsvalgte som uromomenter det er best å bli kvitt. Vi må vise at det nytter å være fagorganisert og at til tross for utviklingen så står solidariteten knallsterkt når det røyner på. 

019 Marit Engeseth
 
Marit Engeseth er klubbleder i Tide Buss i Bergen og nestleder i NTFs bransjeråd for bussektoren.
 
Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok