Nett-banner 950x173 72
facebook
181x71 - Norsk Transportarbeiderforbund
Landsmøte 2017
lonn-gods.jpg
nettbutikk.jpg
help forsikring
LO Favør
Lo web
Lovdata

Brudd i forhandlingene på godsavtalene

27.mai 2016
MortenHagen180613 Etter to dager med forhandlinger ble det brudd mellom Norsk Transportarbeiderforbund og NHO Transport / Norges Lastebileier Forbund (NLF) på godsavtalene. Oppgjøret går nå til mekling.

- Forhandlingene ble både intense og krevende, sier forbundssekretær Morten Hagen.

- Det var ikke mulig å møtes på vårt hovedkrav i forhold til minstelønnssatsene. Vi fikk i realiteten ikke et seriøst tilbud fra arbeidsgiversiden på noen av våre krav. Da blir det vanskelig å finne løsninger gjennom forhandlinger, sier Hagen.

Vi oppfatter samtidig at arbeidsgiversidens krav er svært provoserende. Disse kravene gjør utviklingen av en levedyktig godsbransje i Norge vanskelig.

Krav om mer og billigere fleksibilitet er kortsiktig tenkning både i forhold til helse, miljø og sikkerhet, samt rekrutering til godsbransjen i sin helhet.    

Godsoppgjøret går nå til mekling. Tidsrammen for dette er ikke klarlagt, men vi kommer tilbake med mer nøyaktig informasjon når vi har avklart dette nærmere med Riksmekleren.


Hold deg oppdatert!!

Vi ber deg som medlem å følge med på sosiale medier som forbundets nettsider (http://www.transportarbeider.no) og vår facebookside.

 

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok