Nett-banner 950x173 72

Henlegger sak mot bussjåfør etter dødsulykke

18.september 2014
BussGrorud Politiet har nå henlagt saken mot bussjåføren som var siktet for uaktsom kjøring i forbindelse med en dødsulykke på Carl Bernes plass i Oslo i desember i fjor. En sakkyndigrapport konkluderer med at det var feil på bremsene på bussen. Les mer!

(Foto: Vegard Holm. Bussen på bildet har ingen ting med den omtalte ulykka å gjøre)

Dermed får bussjåføren tilbake førerkortet som ble inndratt etter ulykka, og det blir ikke reist tiltale mot henne. Bussjåføren skulle flytte sitt kjøretøy etter en mindre kollisjon mellom en personbil og bussen, da sjåføren mistet kontrollen over kjøretøyet. Flere personer ble truffet, og én person mistet livet.

De sakkyndige mener at den første kollisjonen, som personbilen hadde skylden i, forårsaket skader på bremsesystemene til bussen. Dette førte igjen til den ukontrollerte ferden da bussen skulle flyttes.

- Vi er lettet over at vårt medlem til slutt ble trodd. Hun har hele tiden hevdet at det var teknisk feil og ikke førerfeil som førte til ulykka. Denne saken viser også at det er viktig å ha kompetent juridisk bistand når man havner i en slik situasjon. Vår advokat Gisle Didriksen har gjort en meget bra jobb, sier forbundssekretær Jan Sivertsen i Norsk Transportarbeiderforbund.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok