Nett-banner 950x173 72

Nå starter kabotasjestudien

10.juli 2013
Blomquist140513 Så er kabotasje-appen endelig klar for nedlasting og bruk. Navnet på appen er "Cabotagestudien" og kan lastes ned i App Store for Apple-telefoner, og i Google Play om man har Android-telefoner. Appen skal de neste seks ukene brukes til et forskningsprosjekt for å få bedre faktakunnskap om kabotasje i Norge. Les mer!


(Kilde: Lastebil.no)

- Vi vil oppfordre alle medlemmer og interesserte om å laste ned appen og delta i registreringen av utenlandske godsbiler i Norge. Dette vil være svært viktig for å få mer kunnskap om kabotasjekjøring i Norge, både lovlig og ulovlig, sier forbundsleder Roger Hansen.

Man trenger ikke jobbe i bransjen for å bidra til studien. Alle som har en smarttelefon kan være med å registrere skilter på trekkvognene (NB! Ikke hengere) til utenlandske lastebiler. Dataene som registreres de seks neste ukene blir behandlet anonymt og vil kun brukes i forskningsøyemed.
 
Utviklerne melder om noen tekniske problemer for Google Play (for de som bruker Android-telefoner/nettbrett), men det jobbes for å løse problemet så raskt som mulig. De som har lastet ned den gamle versjonen kan bruke denne i mellomtiden. 
Trykk her for å se bruksanvisningen for hvordan appen skal brukes!

Husk trafikksikkerheten: Ikke tast på mobilen mens du kjører!
 
Bakgrunn
Tidlig i sommer gjennomførte forskerne ved Lunds Universitet en studie av kabotasjekjøring i Sverige, der godt over 163 000 observasjoner viste at 2 700 utenlandske lastebiler aldri forlot Sverige, og der 2 202 lastebiler mistenkes for ulovlig kabotasje.

«Cabotagestudien» har blitt utvidet til en felles studie av kjøring i Skandinavia. Resultatet blir et uavhengig og objektivt bilde av hvor utenlandsk lastebiltransport og logistikk reelt finner sted. I Norge har følgende bransjeorganisasjoner gått sammen om å bidra til finansiering av studiene:
  • Norges Lastebileier-Forbund (NLF)
  • Norsk Transportarbeiderforbund (NTF)
  • Yrkestransportforbundet (YTF)
  • TS-Forum
  • Norges Bilbransjeforbund (NBF)
  • Bilimportørenes Landsforening (BIL) 

Følg «Cabotagestudien» på nett
Forskerteamet har lansert egne Facebooksider for henholdsvis Norge, Sverige og Danmark, der de vil komme med siste nytt underveis. Adressen til den norske siden er: www.facebook.com/NoCabotagestudien 

I tillegg har teamet en nettside med mer utfyllende informasjon om blant annet seg selv, studiet og hva som skjer med dataene de samler inn: www.cabotagestudien.com

 

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok