Nett-banner 950x173 72

Busstreik vil ramme hardt

22.april 2014
Tide Buss Hvis meklinga i bussoppgjøret ikke fører fram til helga, vil all busstrafikk stoppe i hele Rogaland, Bergen, Os, Hardanger og Voss fra mandags morgen. Store deler av bussene i Østfold og deler av Hedmark og Oppland vil også stoppe, samt deler av busstrafikken til og fra Gardermoen. Les mer!

Shuttlebussene til og fra hotellene ved Gardermoen blir også tatt ut i streik. Busstrafikken inne på selve flyplassen (OSL-kjøring) vil i første omgang bli holdt utenfor streiken. Busstrafikken i deler av Telemark og Agder vil også bli rammet. Totalt vil over 3400 bussjåfører vil bli tatt ut i streik i første streikeuttak. Dette går fram av plassfratredelsene som i dag ble overlevert riksmekleren.

Meklinga i bussoppgjøret starter fredags ettermiddag, og partene har frist til kl 24.00 søndags kveld med å komme fram til en løsning. Det er sjette gang på rad at lønnsoppgjøret i buss går til mekling. Meklinga skal gjennomføres i samarbeid med LO Stat og YTF.
 
- Vi hadde virkelig håpet på en forhandlingsløsning denne gangen. Men vi fikk ikke en gang et økonomisk tilbud fra arbeidsgiverne. Dette er nokså spesielt, og viser at arbeidsgiverne ikke var interesserte i å forhandle med oss, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).
 
Disse bedriftene vil bli tatt ut i streik fra arbeidstidas begynnelse 28. april hvis det ikke blir meklingsløsning:
 
- Nettbuss Øst AS
- Boreal Transport Sør AS (Rogaland)
- Tide Buss AS (Nord-Rogaland og Hordaland)
- Setesdal Bilruter AS
- Drangedal Bilruter AS

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok