Nett-banner 950x173 72

Risavikamarkering ved Stavanger rådhus

6.november 2014
Risavika-011113-small Mandag 16. juni kl. 12.15 blir det ei markering for konflikten i Risavika ved Stavanger rådhus i forbindelse med et bystyremøte. - Stavanger kommune er den største eieren i Risavika. Vi synes det er en skam at en bedrift der kommunen er hovedeier, nekter å inngå tariffavtale, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF). Les mer!

(Bildet: Forbundsleder Roger Hansen holdt appell da NTF innledet boikotten av Risavika terminal)

NTF innledet en boikott av Risavika terminal 1. november i fjor, etter at bedriften i fire år har nektet å inngtå en tariffavtale om lossing og lasting. 7. desember i fjor ble havnene i Mosjøen og Tromsø tatt ut i sympatistreik. På markeringa ved Stavanger Rådhus, vil forbundslederen overrekke et opprop til ordfører Christine Sagen Helgø.

- Gjennom denne markeringa vil vi utfordre den største eieren om å komme på banen og se til at det blir etablert en tariffavtale for lossing og lasting. Risavika terminal har tapt 30 prosent av konteinertrafikken ved havna. Nå ser vi at den internasjonale boikotten er i ferd med å bli satt ut i livet, så Risavika vil tape ytterligere trafikk i tida framover, sier Roger Hansen.

- Vi både håper og tror at Stavanger kommune som eier ikke vil sitte å se på at ei investering på 1,7 milliarder kroner blir satt i fare på grunn av at Risavika ternminal nekter å inngå tariffavtale med oss, sier forbundslederen.

Ved siden av forbundsleder Roger Hansen, vil disse holde appeller:

  • Jarl Terje Lilledal - leder i Stavanger Havnearbeiderforening
  • Bjørn Steffensen - leder i Norsk Havnearbeiderforening
  • Rolf Bersås - leder for LO i Stavanger og omegn

- Vi vil oppfordre alle fagorganiserte som har anledning, om å ta med sine faner og delta på markeringa ved Stavanger rådhus mandag 16. juni, sier forbundsleder Roger Hansen.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok