Nett-banner 950x173 72

Vil unngå tariffhopping i grossist

7.mars 2014
NæringslivetsHus-small - Minstelønna må kraftig opp, sier forbundssekretær Bjørn Anders Jonassen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF). Han tror likevel på enighet i forhandlingene om ny mat og landsbruksavtale med NHO Handel for grossistbransjen som startet i dag, tirsdag 3. juni. Les mer!

(Tekst: Roy Ervin Solstad , Transportarbeideren. Foto: Erlend Angelo, Magasinet for fagorganiserte)

Opp på Virke-nivå
Også i dette oppgjøret blir tiltak for å heve organisasjonsgraden i bransjen viktig, men i NHO-oppgjøret er det mest prekært å få gjort noe med lønnsnivået.

- Det viktigste er å få minstelønna opp på nivå med mat og landsbruksavtalen vi har med Virke. I NHO-området ligger vi nesten 30 kroner timen under, sier  Bjørn Anders Jonassen.

Rema-hjelp?
At Rema 1000 siden forrige hovedoppgjør i 2012 har gått fra Virke til NHO, ser han på som en stor fordel.

- De har nemlig tatt med seg lønnsnivået de hadde i Virke, og vi kan ikke ha to forskjellige lønnssystemer i NHO. Vi må unngå tariffhopping, det vil si at man kan velge en tariffavtale fordi den er billigere. Derfor går vi hardt ut. Det skal være lik lønn for likt arbeid i begge avtalene, fastholder Jonassen.

Tror på enighet
Til tross for at han legger lista høyt, er han ikke redd for å rive.
- Vi går inn med pågangsmot og optimisme. Vi håper vi blir fort enige, og tror ikke på brudd i disse forhandlingene. I hvert fall skal vi gjøre alt vi kan for å unngå det, sier Bjørn Anders Jonassen.

Forruten Rema 1000 er Felleskjøpet en stor aktør i denne avtalen. Det er satt av to dager til forhandlingene.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok