Nett-banner 950x173 72

Kollektivt Krafttak utfordrer politikerne

10.mars 2013
GulBuss031013-small Kollektivkampanjen, som et samarbeid mellom miljøbevegelsen og fagbevegelsen i kollektivsektoren, arrangerer Kollektivt Krafttak 8. og 9.november. Seminaret retter blikket fremover mot nytenkende og miljøvennlige trafikkløsninger for de norske byene. Les mer!

(Foto: Olav Kihle)
 
Sammen for politisk vilje
-Alle ser at de norske byene vokser og at trafikkaoset blir større. De fleste er enige om at det må satses på kollektivtrafikk, men spørsmålet er hvordan, før kaoset blir for stort og klimagassutslippene øker, forteller Espen André Breivik, som arrangerer Kollektivt Krafttak for Kollektivkampanjen 8. og 9.november.
 
På seminaret møtes miljøvernere, forskere, politikere, ansatte i næringen og de som kjemper for bedre kollektive løsninger. Målet er å skape politisk vilje, som er den eneste oppskriften for nytenkende satsinger. Seminaret er åpent og gratis for alle interesserte, det er mulig å delta på hele eller deler av arrangementet.
 
Program
Fredag 8.november er seminardag på Litteraturhuset i Oslo, med fokus på politikk. Blikket rettes fremover, med innlegg om fremtidens byløsninger. Eystein F. Husebye har skapt oppmerksomhet med sine kreative ideer for kollektivtrafikk, sykkel, gange, ski og båtbruk i byene, sammen med blant annet Urbanet Analyse, Bymiljøetaten og NHO Transport er han en av innlederne som tenker større og ser fremover.
 
Seminardagen på Litteraturhuset gjester også politiske representanter fra regjeringen og opposisjonen på Stortinget. -Vi ønsker å høre hvilke ambisjoner de har for samferdsel fremover og utfordre de på løsninger i de norske byene, forteller kampanjesekretæren.
 
Lørdag 9.november har et praktisk fokus. -De som måtte ønske det får besøke Sporveismuseet, lære om lokalt arbeid for bedre kollektivtrafikk og kjøre t-banesimulator hos Oslo T-banedrift, det blir en spennende dag, avslutter Breivik.
 
Program og påmelding finner du på www.kollektivkampanjen.no

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok