Nett-banner 950x173 72

Trenger en ny diskusjon om sikkerhet

11.mai 2013
RogerHansen190912 - Først og fremst tenker vi på de som ble rammet på Valdresekspressen og deres pårørende, og busselskapet som så tragisk ble rammet for andre gang. Men det er klart at vi trenger en ny diskusjon om sikkerhet på bussene, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).


Bussjåføren og begge passasjerene ble drept av en person som i følge politiet er asylsøker og kommer fra Sør-Sudan. Sjåføren var ett av Transportarbeiderforbundets medlemmer. Fra politiet ble varslet til de kom til stedet, tok det 1 time 14 minutter. Den nærmeste politipatruljen var 89 kilometer unna.

- Det er svært alvorlig at det tok så lang tid for politiet å komme fram til bussen. Det er ikke akseptabelt at responstiden er såpass lang. Dette vil vi naturligvis undersøke nærmere og ta opp med myndighetene, sier Roger Hansen. 

- Det er nå viktig å få vite detaljert om hva som faktisk hendte ombord på Valdresekspressen mandag kveld, før vi trekker noen konklusjoner om sikkerhet. Men vi er allerede nå i dialog med de andre organisasjonene på arbeidstaker- og arbeidsgiversida i transportnæringen, og vil så fort som mulig sette oss ned og starte diskusjonen om sikkerheten ombord på bussene, sier Hansen.

- Da Valdresekspressen ble rammet for ti år siden og en av våre medlemmer ble drept, ble det en også diskusjon omkring hvordan helsevesenet er i stand til å ta vare på personer som kan være en fare for sine omgivelser. Denne diskusjonen regner jeg med vil komme også etter denne tragiske hendelsen, sier forbundsleder Roger Hansen i NTF.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok