Nett-banner 950x173 72

- Ei ulykke for norsk arbeidsliv

- Arbeidsminister Robert Erikssons forslag om å utvide adgangen til midlertidige ansettelser, er ei ulykke for norsk arbeidsliv. Eriksson vil nå gjøre om titusenvis av faste jobber til midlertidige, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF). Les mer!

- Eriksson blåser i høringssvarene  fra 1,5 millioner arbeidstakere, flere arbeidsgiverorganisasjoner og statens egne fagorganer i denne saken. Begrunnelsen er at mere midlertidighet skal få flere ungdommer og andre utastte grupper ut i arbeid. Dette er bare tull. Det finnes overhode ingen forskning eller annen dokumentasjon på at mere midlertidighet fører til at flere kommer ut i jobb, sier Roger Hansen.

- Det eneste midlertidighet fører til, er mere midlertidighet. Innenfor mange av våre tariffområder, er arbeidets art slik at vil det være umulig for mange utsatte grupper å få seg jobb. Her får nå arbeidsgiverne en blankofullmakt til å gjøre masse faste stillinger om til midlertidige, sier forbundslederen.

- I Sverige har de en adgang til midlertidighet som Eriksson nå vil innføre i Norge. Der har vi grelle eksempler på arbeidsplasser for eksempel innen spedisjon og grossist, der det nesten ikke er noen fast ansatte igjen, bare midlertidige. Titusener av norske arbeidstakere vil nå gå en usikker økonomisk framtid i møte, der de ikke vet om de har arbeid og lønn neste år. Huslån kan de bare glemme, sier Hansen.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok