Nett-banner 950x173 72

Snudde ryggen til Solvik-Olsen

15.juni 2015
Jernbanedemo150615-small Omlag 2000 demonstranter snudde ryggen til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen da han holdt appell ved Stortinget under demonstrasjonen mot jernbanereformen som Stortinget vedtok mandag. Det var Norsk Jernbaneforbund (NJF) og Norsk Lokomotivmannsforbund som arrangerte demonstrasjonen, som hadde full oppslutning i fagbevegelsen. Les mer!

- Denne reformen vil medføre en kraftig oppsplitting og privatisering av jernbanen. Nå skal 10-12 selskaper og virksomheter gjøre det som tre selskaper gjør i dag. At dette skal føre til bedre jernbane i Norge står rett og slett ikke til troende. Å kjøre gjennom denne reformen på tre uker i Stortinget, er rett og slett skandaløst, sier 1. sekretær Dag-Einar Sivertsen i NTF.

De fleste av appellantene uttrykte kraftig motstand av reformen. LOs nestleder Hans Christian Gabrielsen sa at navnet på reformen, "På rett spor", var villedende markedsføring. Arbeiderpartiets Trond Giske var sterkt kritisk til å kjøre den største jernbanereformen på 100 år gjennom i Stortinget på svært kort tid, uten noen konsekvensutredning.

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum byttet i sin appell ut mellomnavnet sitt med "slagsmål", og lovte slagsmål om jernbanereformen i Stortinget mandag, selv om han sa  at de kom til å tape avstemningen.

Men aller størst applaus blant appellantene fikk nok lokfører og småbarnsmor Janne Håkonsen som mente at når hun tok vekk det flotte innpakningspapiret på regjeringas forslag til jernbanereform, så sto hun igjen med en drittpakke. Hun avsluttet sin appell med å synge 3. vers av den kjente barnehagesangen "Tommelfinger, tommelfinger, hvor er du?til samferdselsministeren:

Langefinger, langefinger, hvor er du?
Her er jeg, her er jeg, God dag, god dag, god dag!

Trykk her for å lese nettsiden som Norsk Jernbaneforbund (NJF) og Norsk Lokomotivmannsforbund har laget om jernbanereformen!

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok