Nett-banner 950x173 72

Havnestreik i Tromsø og Mosjøen

12.juli 2013
Tromsø071213-1small - Vi har nå boikottet Risavika Terminal i over en måned, og arbeidsgiver har fortsatt ikke vist noe forhandlingsvilje. Det eneste vi har hørt fra arbeidsgiverne er sabelrasling, sa forbundsleder Rioger Hansen i NTF i Tromsø da havnestreiken startet lørdag. Les mer!


(Foto: Forbundsleder Roger Hansen (t.v.) sammen med klubbleder for havnearbeiderne i Tromsøl,  Geir Ingerbrigtsen og leder for Troms Transportarbeiderforening, Ole Roger Storås)

Det er havnene i Tromsø og Mosjøen som 7 desember ble tatt ut i sympatistreik til støtte for boikotten av Risavika terminal ved Stavanger, som nå har vart i vel en måned.

- Risavika Terminal og NHO sier at de ikke kan inngå tariffavtale fordi dagens ordning gir dem et konkurransefortrinn. Det konkurransefortrinnet er å bruke lavt lønnede utenlandske sjøfolk som gratis arbeidskraft for Risavika Terminal. Og det benytter de til å konkurrere med havner med tariffavtale for havnearbeiderne, sa Roger Hansen i sin appell til de streikende havnearbeiderne i Tromsø.
 
- Egentlig burde arbeidsgiverne på havnene i hele landet støtte oss i kampen mot at Risavika skal utkonkurrere andre havner ved å drive sosial dumping. I Norge har vi tariffavtaler og følger internasjonale avtaler vi er forpliktet av. Dette vil NHO kvitte seg med. Men vi kommer ikke til å gi oss, sa forbundsleder Roger Hansen i Tromsø lørdag.


Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok