Nett-banner 950x173 72

- Lite gjennomtenkt

17.april 2015
RogerHansen190912 - Forslaget fra miljøbyråd Guri Melby i Oslo om å forby personbiler og lastebiler med dieselmotorer på vinterdager med stor forurensning, er i beste fall lite gjennomtenkt, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF). Les mer!

Roger Hansen understreker at han deler Melbys bekymring for forurensningen i Oslo på enkelte vinterdager, og at det er behov for å sette inn tiltak.

- Miljøbyråden sier at på slike dager så må de samarbeide med Ruter og NSB om å få til et bedre kollektivtilbud. Tror hun virkelig at busselskapene og NSB har store mengder ekstra materiell til å sette inn på slike dager? Nei, dette viser at hun ikke har tatt opp dette med kollektivselskapene og andre relevante parter på forhånd, sier forbundslederen.

- Jeg undres også på om Melby tror at forsyninger til matbutikkene kan kjøres ut med trillebår. Det er lastebiler med dieselmotor som transporterer nesten alt til butikkene i Oslo, sier Hansen.

- Vi støtter derfor Norges Lastebileierforbund sitt krav om at det må gjøres unntak for lastebiler, sier forbundsleder Roger Hansen.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok