Nett-banner 950x173 72

Gerd Kristiansen ny LO-leder!

5.juni 2013
GerdKristiansen060513-small Gerd Kristiansen fra Fagforbundet ble enstemmig valgt til ny LO-leder på LO-kongressen mandag. Tor Arne Solbakken fra NTL ble valgt til 1. nestleder, mens Hans-Christian Gabrielsen ble 2. nestleder, og Peggy Hessen Følsvik, HK, ble valgt til 1. sekretær. Les mer!


(Foto: Trond Isaksen)

- Det har vært en intens og spennende prosess siden det i utgangspunktet var to kandidater til ledervervet. Men valgkomiteen har gjort en god jobb og leverte en enstemmig innstilling på alle de åtte vervene i LOs toppledelse. Vi i NTF-delegasjonen har hatt en diskusjon  om ledervervet helt fram til valgkomiteen la fram sitt forslag. Når innstillingen ble enstemmig, var det ingen grunn for oss å gå i mot denne, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

Det ble også valgt fire LO-sekretærer. Disse ble:

Terje Olav Olsson, EL & IT
Trude Tinnlund, Fellesforbundet
Are Tomasgard, Industri Energi
Renee Rasmussen, Musikernes Fellesorganisasjon

- Det er mange nye og spennende navn i LOs ledelse som kan representere enn sunn fornyelse. Det er også positivt at de åtte i toppen kommer fra hele syv forskjellige forbund. Slik har det ikke alltid vært, sier Roger Hansen. Alle valgene var enstemmige.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok