Nett-banner 950x173 72

Kan bli godsstreik fra tirsdag

6.februar 2014
Godsmekling010614-small Klokka 12 i dag startet meklinga mellom Transportarbeiderforbundet, Yrkestrafikkforbundet og NHO Transport. Fristen er allerede midnatt, og oppnår man ikke enighet, blir det streik for godssjåførene fra i morgen. En streik vil kunne føre til drivstoffmangel i Oslo, Trondheim og Bergen. Les mer!

(Terkst og foto: Roy Ervin Solstad - Transportarbeideren)

Totalt har NTF rundt 1.400 medlemmer, mens YTF opererer med ca 900 ansatte i nær- og langtransportbransjen. Da forhandlingene med NHO Transport brøt sammen onsdag 7. mai, var det både økning av minstelønn og satsingen på kompetanse hos sjåførene arbeidstakerne mente arbeidsgiverne ikke kom dem nok i møte på.

YKB
Det er også på dette punktet slaget vil stå under dagens mekling, skal man tro forbundssekretær Morten Hagen i Transportarbeiderforbundet.
– Hvert femte år må sjåførene ta et 35 timers kurs for å opprettholde sitt yrkeskompetansebevis. Vi ønsker at det skal dekkes av arbeidsgiverne, sier Hagen.

Han forteller at i dag kan sjåfører både måtte bruke av fritiden sin og sine egne penger for å få tatt det helt nødvendige YKB-kurset.

12 timer
Heller ikke minstelønna ble løftet nok under forhandlingene for en snau måned siden, så mekler Anne Cathrine Frøstrup får en vanskelig jobb med å lose partene fram til enighet. Ikke minst fordi det kun er satt av en dag til meklingen. Fristen løper ut allerede ved midnatt.
– Årsaken er at det er kø hos riksmekleren, sier Hagen.

Han tror likevel det skal være mulig å bli enige.
– Magefølelsen sier at mekleren vil legge fram en skisse som partene vil godta, avslutter Morten Hagen.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok