Nett-banner 950x173 72

Bekymringsfullt

8.desember 2015
UtbrentBussGudvangatunnelen120815-small - Det er bekymringsfullt at brannvesenet ikke kan gi tilstrekkelig opplæring i slukking av branner i vegtunneler. Brannen i turistbussen i Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane tirsdag er den andre alvorlige brannen i denne tunnelen på to år. Dette viser at det er stort behov for slik opplæring, i tillegg til å styrke beredskapen mot tunnelbranner, sier forbundsleder Roger Hansen i NTF. Les mer!

(Bildet: Turistbussen ble helt utbrent og forårsaket store skader i Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane tirsdag. Foto: Aurland Brannvern)

- Branner i vegtunneler kan fort utvikle seg til store katastrofer. Dette understreker behovet for at de som arbeider i brann- og redningsetaten, får god opplæring i å håndtere slike situasjoner. Det er bare flaks at det ikke gikk liv i brannen tirsdag, sier Roger Hansen.

Direktør Roar Johansen ved Norges brannskole (NBSK) sier til VG at skolen i Harstad mangler et tunnelobjekt for en realistisk trening og ordentlige øvelser på tunnelbrann. Johansen sier til avisa at de håper å ha en øvingstunnel på plass i 2018, da NBSK blir en to-årig fagskole.

- NTF vil ta opp saken med partiene på Stortinget slik at det blir fortgang i å få etablert en øvingstunnel. Det blir flere og flere tunneler i Norge, så dette haster det virkelig med, sier forbundsleder Roger Hansen.

Trykk her for å lese VGs reportasje om saken!

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok