Nett-banner 950x173 72

Må betale for bussjobb

24.juni 2013
FlybussBergen240613 Bussjåfører som søker på jobb i Flybuss Bergen, må betale 1000 kroner for å gjennomføre en kjøretest i selskapets regi. Men du er ikke garantert jobb av den grunn. - En helt håpløs praksis. Det er greit at arbeidsgiver gjennomfører kjøretester, man da skal ikke sjåførene betale for dette, sier forbundssekretær Morten Hagen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF). Les mer!


- Den vanlige praksisen i Norge er at arbeidsgiver dekker kostnadene til å teste jobbsøkernes kompetanse. Det kan ikke være slik at sjåføren selv skal dekke dette, sier Morten Hagen. 

Flybuss Bergen er et selskap som har tatt opp konkurransen om busstrafikken til og fra Bergen Lufthavn Flesland. Det er NRK Hordaland som skriver om denne saken i dag.

- Hvis denne praksisen slår om seg, blir det dyrt å søke på mange jobber. Hvis du attpåtil er arbeidsledig, vil mange rett og slett ikke har råd til å søke på jobb. Vi vet ikke om noen andre busselskaper i Norge som gjør slik som Flybuss Bergen gjør. derimot har vi hørt om noen grelle eksempler p å dette fra utlandet. Vi anbefaler sterkt at Flybuss Bergen gjør om på dette, sier forbundssekretær Morten Hagen.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok