Nett-banner 950x173 72

Krevende bussmekling

26.april 2014
MeklingBuss260414 Meklinga i bussoppgjøret er nå i full gang. - Dette blir ei krevende mekling. Da bruddet i forhandlingene kom før påske, hadde vi ikke en gang fått noe økonomisk tilbud fra arbeidsgiverne, sa forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) før meklinga startet kl 11.00 lørdag 26. april. Les mer!

Det er mekler Kine Steinsvik som leder meklinga mellom partene. Forbundsleder Roger Hansen er forhandlingsleder for de fire forbundene som mekler sammen: NTF, Norsk Jernbaneforbund, fagforbundet og Yrkestrafikkforbundet.

Det er satt av to dager til meklinga. Hvis det ikke blir løsning innen kl. 24.00 søndags kveld, vil mer enn 3400 bussjåfører gå ut i streik fra arbeidstidas start mandag. Og en streik vil ramme hardt.

All busstrafikk vil stoppe i hele Rogaland, Bergen, Os, Hardanger og Voss. Store deler av bussene i Østfold og deler av Hedmark og Oppland vil også stoppe, samt deler av busstrafikken til og fra Gardermoen. Shuttlebussene til og fra hotellene ved Gardermoen blir også tatt ut i streik. Busstrafikken i deler av Telemark og Agder vil også bli rammet.

Under meklinga, er det kun mekleren som har lov til å uttale seg om hva som skjer. NTF oppfordrer sine medlemmer til å følge med i media, samt forbundets hjemmesider og Facebook-sider gjennom helga.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok