Nett-banner 950x173 72

Blå mandag

9.oktober 2013
Roger Hansen 400 - Vi er skuffet over valgresultatet, men samtidig skal vi ha et konstruktivt og profesjonelt samarbeid med ei borgerlig regjering, hvordan nå den blir seende ut til slutt. Det sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) i en kommentar til resultatet i Stortingsvalget. Les mer!


- Valgresultatet ble jo noenlunde i tråd med det meningsmålingene har vist de siste ukene, så det endelige resultatet kom ikke som et sjokk. Det var et lyspunkt at Arbeiderpartiet kom over 30 % og fremdeles er det klart største partiet, og at SV kom seg over sperregrensa, sier Hansen.

- Det skal nå bli interessant å se hvordan den nye regjeringa blir satt sammen. Erna Solberg skal få det svært krevende å lage ei regjering der synspunkter og valgløfter til de fire borgerlige partiene spriker i hytt og pine, sier Roger Hansen.

Svekket Arbeidsmiljølov
- Det er bekymringsfullt at det ser ut til å være flertall for å svekke Arbeidsmiljøloven på vesentlige punkter, slik at det blant annet blir lettere for arbeidsgiverne å ansette vikarer og midlertidige ansatte. Unge arbeidstakere i etableringsfasen skal får det atskillig vanskeligere i årene framover. Det nytter ikke å vise til en midlertidig ansettelskontrakt den dagen du skal i banken å få lån til bolig, sier forbundslederen.

Må videreføres
Hansen håper at arbeidet mot kabotasje og sosial dumping i transportsektoren føres videre av den nye regjeringa. I forrige sendte forbundet ut åtte spørsmål om dette til alle partiene som hadde mulighet til å komme på Stortinget. Selv om de rød/grønne pluss Rødt og MDG ga NTF støtte på alle punkter, var det ikke bare negativt fra de borgerlige heller.

– Det var noen positive trekk. Men når det gjelder solidaransvar, et sentralt register for transporttjenester og regionale verneombud var de borgerlige partiene uklare og delvis uenige. Det blir betydelig vanskeligere å samarbeide med en borgerlig regjering, men vi har ikke tradisjon for å gi oss, poengterer forbundsleder Roger Hansen.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok