Nett-banner 950x173 72

Kan bli renovasjonsstreik fra onsdag

23.juni 2014
Miljø-Bransjeråd2014 Det kan bli streik i renovasjon fra arbeidstidas start onsdag hvis ikke det blir enighet i meklinga innen midnatt tirsdag 24. juni mellom Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og NHO Transport. I første omgang tar NTF ut Norsk Gjennvinning Industri i Vestfold/Telemark og Ragn Sells i Elverum i en eventuell streik. Les mer!

(Bildet: Bransjerådet for miljø, renovasjon og gjenvinning er NTFs forhandlingsutvalg i meklinga. Fra v.: Arne Johnsrud, Roy Olsen (leder), Yngve Moland og Jarl-Erik Hauge) 

En streik vil føre til at industrirenovasjon blant annet i Grenlandsdistriktet vil stoppe opp. I Elverumsområdet vil en streik ha stor innvirkning på innsamling av husholdningsavfall og industrirenovasjon.

 - Avstanden mellom oss og arbeidsgiverne var så stor at det ikke var noen hensikt i å fortsette forhandlingene i mai. De var ikke villige til å komme oss i møte på våre viktigste krav, sier NTFs forhandlingsleder, forbundssekretær Ole Einar Adamsrød.

Hovedkravene i årets oppgjør er knyttet til arbeidstidsordninger, samt å løfte lønnsnivået i denne lavtlønnsbransjen. Det er satt av én dag til meklinga i dette oppgjøret.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok