Nett-banner 950x173 72

Barnslig og kunnskapsløst

24.oktober 2013
RogerHansen190912 - Direktøren ved Risavika terminal kaller vår kamp for tariffavtale ved terminalen for sjørøveri. Dette er ganske barnslig, og han viser en imponerende mangel på kunnskap om hvordan norsk arbeidsliv er organisert, sier forbundsleder Roger Hansen i NTF. Les mer!


Det var i et intervju med NRK Rogaland onsdag at direktør Kurt Ommundsen karakteriserte NTFs boikottvarsel av Risavika terminal ved Stavanger som moderne sjørøveri.

Fortrinnsrett
- Kampen om tariffavtale ved terminalen kommer vi til å kjempe til den er på plass. Årsaken til at Risavika terminal og NHO tranport og logistikk er så gjenstridige, er at de ønsker å fjerne havnearbeidernes fortrinnsrett til lasting og lossing i norske havner. At denne fortrinnsretten er hjemlet i ILO-konvensjon 137, er åpenbart helt uinteressant for arbeidsgiverne, sier Roger Hansen.

Sosial dumping
- I forhandlingene med arbeidsgiverne, ville de ha oss med på en avtale som åpner for at underbetalte utenlandske sjøfolk skal kunne drive lasting og lossing ved Risavika terminal. Hvis de tror at vi vil avtalefeste rett til å drive sosial dumping, må de tro om igjen, sier Hansen.

Fleksibel
- Havnearbeiderne har Norges mest fleksible arbeidstidsordning. De må kunne stille opp på havna 24 timer i døgnet, 365 dager i året, de må laste og losse når båtene ligger i havn. Til gjengjeld vil de vite at de har jobb i morgen, i neste uke og neste år. Det er dette fortrinnsretten handler om. Det skulle tatt seg ut om f.eks. en ansatt lagerarbeider en dag fikk beskjed av sin sjef om at han/hun ikke trengte å møte på jobb neste dag fordi en annen med mye lavere lønn skal gjøre jobben i stedet. Ingen ville finne seg i det, sier forbundsleder Roger Hansen. 

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok