Nett-banner 950x173 72

Kan gå tom for mat

22.august 2014
Rema1000-small Butikkene til Rema 1000 i Hordaland og Sogn og Fjordane kan gå tomme for mat i neste uke hvis ikke det blir enighet i meklinga mellom Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og NHO Mat og Landbruk innen midnatt tirsdag 26. august. Les mer!

Meklinga starter mandag, etter at det ble brudd i forhandlingene mellom partene før sommerferien. NTF tar i første omgang alle sine medlemmer ved grossistlageret Rema Distribusjon i Bergen ut i streik hvis det ikke blir enighet mellom partene. Det betyr at Rema-butikkene i Hordaland og Sogn og Fjordane vil få store problemer med å få mat og andre varer til butikkene.

REMA Distribusjon meldte seg for en tid tilbake ut av Virke og inn i NHO Mat og Landbruk.

- Vårt aller viktigste krav er at minstelønna i denne avtalen skal opp på nivå med minstelønna i grossistoverenskomsten med Virke. Dette ville ikke NHO Mat og Landbruk være med på, og vi måtte bryte forhandlingene før sommerferien, sier NTFs forhandlingsleder, forbundssekretær Bjørn Anders Jonassen. 

- Vi kan ikke ha det slik at grossistbedrifter kan melde overgang fra Virke til NHO Mat og Landbruk bare for å få lavere lønnskostnader. Den slags tariffhopping er uakseptabel. Dette er et prinsipielt krav som vi er villige til å streike for, sier Jonassen.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok