Nett-banner 950x173 72

Knaller til MITs styreleder

17.oktober 2014
Terje270412 I et leserinnlegg i avisa Helgelendingen i dag går 2. nestleder i NTF Terje Fenn Samuelsen knallhardt ut mot styrelederen i Mosjøen Industriterminal (MIT). Terminalen har siden 8. mai i år stengt ute havnearbeiderne i Mosjøen i en ulovlig lockout. Les mer!

Det var etter et intervju med styreleder Rune Birkeland i lokalavisa i Mosjøen tidligere denne uka at NTFs 2. nestleder tente på alle pluggene.

- Styrelederen påstår at havnearbeideren i Mosjøen la ned arbeidet fordi MIT skyldte de 70 000 kroner. Det er rett og slett ikke sant, sier en opprørt Terje Fenn Samuelsen.

- Birkeland "glemte" å opplyse om at havnearbeiderne la ned arbeidet 8. mai i år fordi de ikke hadde fått 598 000 kroner for arbeid som de hadde utført. Losse- og lastekontoret hadde dermed ikke penger til å utbetale lønn. Men i stedet for å gjøre opp for seg, hev de havnearbeideren på dør, sier Samuelsen.

- MIT gjorde jo opp mesteparten av det de skyldte 16. mai, og etter det har havnearbeiderne sagt at de vil tilbake til jobben. Men det øret har ikke MIT hørt på. De har derimot sagt at tariffavtalene som gjelder i Mosjøen må reforhandles før havnearbeiderne får tilbake jobbene sine. Dette er en makeløs mangel på kunnskap om de mest grunnleggene reglene i arbeidslivet, sier Samuelsen.

- Tariffavtalene som gjelder i Mosjøen og mange andre havner, ble undertegnet av NTF og NHO LT i mai i år, og skal gjelde fram til neste hovedoppgjør. Da er det faktisk ikke slik at en arbeidsgiver bare kan stryke det som ikke passer, stenge arbeidstakerne ute og si at de ikke får tilbake jobben sin før arbeidsgiveren får vilja si, sier Samuelsen.

- Jeg reagerer også kraftig på at Birkeland i intervjuet med lokalavisa sier at det ikke er noe poeng i å ta inn havnearbeiderne igjen før de legger om stilen. At arbeidsgiveren forutsetter en bestemt oppførsel fra arbeidstakerne før de får tilbake jobbene sine, er hinsides normal oppførsel mellom partene i arbeidslivet, sier Terje Fenn Samuelsen.

I leser innlegget oppfordrer Samuelsen MIT å ta til vettet og løse denne konflikten.

- De kan i løpet av fem minutter avslutte konflikten i Mosjøen havn. I stedet styrer de MIT i retning av et økonomisk uføre ingen er tjente med, sier Terje Fenn Samuelsen.

Den ulovlige lockouten i Mosjøen havn er nå en sak mellom LO og NHO, og vil bli reist for Arbeidsretten så snart som mulig. Lørdag 18. oktober vil fagorganiserte fra inn- og utland samles til ei stormakering i Mosjøen for å vise sin motstand mot lockouten.

Trykk her for å lese hele leserinnlegget il 2. nestleder Terje Fenn Samuelsen!

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok