Nett-banner 950x173 72

PST på ville veier

22.februar 2013
Roger Hansen 400 - Hvis Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) samler inn informasjon om personer som driver lovlig politisk virksomhet, tar vi sterk avstand fra dette. Det sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) i en kommentar til at PST ba informanten Christian Høibø skaffe informasjon om en person med etternavnet Wiker som er medlem av organisasjonen Internasjonale Sosialister (IS) og partiet Rødt. Les mer!


Det var NRK som fredag bragte nyheten om at personen PST ba om informasjon om, etter alt å dømme er Ole Sverre Wiker, som også er medlem av Norsk Transportarbeiderforbund. Høibøs virksomhet som informant for PST kom fram i programmet Brennpunkt på NRK denne uka. IS har i følge NRK aldri tidligere vært knyttet til voldelig virksomhet.

- Vi kjenner Ole Sverre Wiker som et engasjert medlem av NTF som aldri har lagt skjul på sin politiske tilhørighet. Etter det vi vet, har Wiker først og fremst vært aktiv innen antirasistisk arbeid. Vi har ingen problemer med å forstå at PST ønsker å følge godt med med i det norske samfunnet. Men hvis de må bruke hemmelige informanter til å skaffe informasjon om lovlig politisk virksomhet på venstresida, er de på ville veier, sier Roger Hansen.
 
- Vi forstår selvsagt at PST overvåker ekstremisme av alle slag, uansett hvor den befinner seg på den politiske eller religiøse aksen. Dette er en del av jobben deres som er viktig for å skape trygghet i Norge. Men vi vil minne om at de terroranslagene vi har hatt i Norge de siste ti-årene, har kommet fra ekstremister på høyresida. PST bør derfor ha en svært god forklaring på at de viser slik interesse for grupperinger på venstresida, sier forbundsleder Roger Hansen.
 
Les mer om denne saken på nrk.no!

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok