Nett-banner 950x173 72

LOs fylkeskonferanser støtter streikende havnearbeidere

3.juli 2014
LO-Oppland070314 Flere av LOs fylkeskonferanser, blant annet i Oppland, Rogaland og Vestfold har denne uka hatt konflikten i Risavika som tema. Fylkeskonferansene har vedtatt støtteuttalelser til havnearbeiderne som er i konflikt. Les mer!

(Bildet: LOs fylkeskonferanse i Oppland vedtok støtteuttalelse til de streikende havnearbeiderne)

- Det varmer å se at vi har sterk støtte i norsk fagbevegelse for vår boikott av Risavika terminal og sympatiaksjonene for denne konflikten, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

Risavika terminal har siden 2009 nektet å inngå tariffavtale om lossing og lasting med NTF. Forbundet satte derfor i verk en boikott av terminalen 1. november i fjor

Hansen holdt en presentasjon for LOs fylkeskonferanse i Rogaland der han understreket at kampen om tariffavtale  i Risavika må vinnes. - Dette er en kamp for en anstendig tariffavtale og mot sosial dumping, sa forbundslederen i sin presentasjon.

I støtteuttalelsene fra Rogaland og Oppland, heter det blant annet:

Konflikten dreier seg om havnearbeidernes fortrinnsrett til lossing- og lasting av skip, en rett som har vært satt under stort press i en rekke land verden over de siste årene. Nå står kampen i Norge. Her til lands har fortrinnsretten vært en del av de norske tariffavtalene i snart hundre år.

Fylkeskonferansene oppfordrer hele fagbevegelsen til å følge opp med støtte og bevilgninger.

Trykk her for å lese støtteuttalelsen som ble vedtatt på LOs fylkeskonferanser i Oppland.  LOs fylkeskonferanser i Rogaland og Vestfold har vedtatt tilsvarende uttalelser!

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok