Nett-banner 950x173 72

Trucker besto eksamen!

3.juni 2013
Trucker picture 040313-small NTFs egen minehund Trucker har sammen med sin hundefører Mary Magdalena bestått alle eksamener med glans. De vil nå inngå som en del av Norsk Folkehjelps mineprogram i Sør-Sudan, og vil i løpet av mars få sine første oppdrag med å lete etter miner i det krigsherjede landet. Les mer!


(Foto: Trucker og hans hundefører Mary Magdalena)

Vi har fått denne medarbeiderrapporten om Trucker fra Norsk Folkehjelp:

Personlig utvikling
 
Trucker ble overført til Norsk Folkehjelps mineprogram i Sør-Sudan høsten 2012. Selv om Trucker bestod minehund-eksamen på minehundsenteret i Sarajevo, må han gjennom en «etterutdanning» når han kommer ut i felt. Denne treningen tar vanligvis to-tre måneder, slik blir han akklimatisert og godt kjent med de nye forholdene. Mary, Truckers hundefører, gikk ut i fødselspermisjon i oktober så Truckers «etterutdanning» har derfor blitt noe lenger enn normalt. Han ble tatt godt vare på og fikk ekstra mye omsorg mens Mary var borte.
 
Trucker er svært tilpasningsdyktig og imponerer stort under trening, men han er fortsatt ung og litt (over)ivrig. Hundeteamet har funnet ut at en lang tur hver morgen hjelper Trucker og hans minehund-kollegaen Filat. Da får de to unghundene utløp for noe av sin energi og klarer bedre å holde fokus resten av dagen. Akkurat som oss mennesker, trenger minehundene oppmerksomhet, mosjon og regelmessig helsesjekk. Hver dag, før «morgentrimmen», sjekker hundeteamet at Trucker og de andre hundene er friske og glade.
 
Arbeidsuken avsluttes på «spa». De fleste hundene nyter det å få pelsen stelt, massasje og negl- og fotpleie hver lørdag, men Trucker er ikke veldig fan av denne pleien. Han stritter litt i mot, men går rak og stolt ut etter behandlingen. Den lokale veterinæren gir alle hundene en fullstendig helsesjekk hvert kvartal.
 
Faglig utvikling
 
Etter at Mary kom tilbake fra permisjonen i slutten av desember har de to vært i hard trening for å klare den planlagte akkrediteringen 23. februar. Akkrediteringen skjer i regi av FN. Trucker og Mary bestod de internasjonale kravene med 100% suksessrate og de fant alle minene som var plassert ut. Gratulerer til dem begge! Ekstra stas er det at Trucker faktisk har landets aller første kvinnelige hundefører – det er vi stolte av. Det er ikke avklart hvor Trucker og Marys første oppdrag blir, men de vil mest sannsynlig bli utstasjonert i løpet av mars.
 
Visste du at:
  • Norsk Folkehjelps minerydderteam i Sør-Sudan består av 217 personer og 9 minehunder. 96 % av de ansatte er lokalt ansatte kvinner (46stk) og menn (161stk). Til sammen fant teamet 7.480 miner, klasebomber og annen ueksplodert ammunisjon 2012.
  • Belgisk fårehund har god helse og motivasjon, og kan jobbe 70 prosent mer enn en Labrador og 30 prosent mer enn en Schæfer.
  • En spesiell leke - Kong-leken - følger minehunden hele livet og fungerer etter hvert

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok