Nett-banner 950x173 72

Til frontalangrep på Uber

19.november 2014
LarsJohnsen191114-small NTFs 1. nestleder Lars M. Johnsen gikk til frontalangrep på selskapet Uber på Kartellkonferansen på Gol onsdag. Uber tilbyr en app for smarttelefon som kobler private sjåfører med personer med transportbehov. Les mer!

Det var under den fagligpolitiske debatten på Kartellkonferansen at Johnsen gikk til angrep på Uber. Selskapet lanserte onsdag sine tjenester i Oslo, og har planer om å utvide dette til flere byer.

- Dette er en tjeneste som må forbys på samme måte som i Tyskland og Danmark. Men byrådslederen i Oslo kaller dette for en spennende tjeneste. Det er ikke til å tro, sa Lars M. Johnsen.

Han viste også til en tilsvarende tjeneste, Haxi, som formidler komtakt mellom personer og sjåfører på internett. NTF anmeldte Haxi for brudd på Yrkestransportloven, men saken ble henlagt fordi politiet ikke anså det som sannsynlig at dette var lovbrudd. NTF har anket denne henleggelsen.

- Vi har sannsynliggjort at Haxi sin virksomhet kan være brudd på flere lover. Nå må politiet kjenne sin besøkelsestid og etterforske dette, sa Lars M. Johnsen på Kartellkonferansen.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok