Nett-banner 950x173 72

Arthur Svensson-prisen utdelt onsdag

17.juni 2015
JalilaAl-Salman170615-small Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter ble onsdag tildelt Mahdi Abu Dheeb og Jalila al-Salman, leder og nestleder i Bahrain Teachers Association (BTA). De ble fengslet i 2011, torturert og ydmyket, fordi de oppfordret til lærerstreik i kongedømmet. Les mer!

(Foto: Sissel M. Rasmussen/Fri Fagbevegelse)

Det var Jalila al-Salman (bildet) som mottok prisen på vegne av begge prisvinnerne fordi Mahdi Abu Dheeb fremdeles sitter i fengsel i Bahrein. Han ble i 2011 dømt til fem års fengsel. Hans helsetilstand forverrer seg stadig, ikke minst siden han ikke får medisinsk hjelp. Jalila al-Salman er frigitt etter nærmere et halvt år i fengsel, men hun har yrkesforbud og blir kneblet.

Etter demonstrasjonene i 2011, ble lærernes fagforbund i Bahrein oppløst av regjeringen med begrunnelse at lederne «oppfordret til hat mot regimet».

I sin takketale, uttrykte Jalila al-Salman stor takknemlighet for å ha blitt tildelt Arthur Svensson-prisen.

- Dette viser at vi har bred støtte i den internasjonale fagbevegelsen. Prisen gir oss håp og nytt mot til å fortsette vår kamp for grunnleggende faglige rettigheter i Bahrein, sa al-Salman.

Trykk her for å lese et større intervju med Jalila al-Salman på Fri Fagbevegelse!

 

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok