Nett-banner 950x173 72

Fare for matstreik

7.mars 2014
BjørnJonassen040614-small All levering av varer fra Rema Distribusjon til Rema 1000 sine butikker kan stoppe etter at det onsdag 4. juni ble brudd i forhandlingene mellom Norsk Transportarbeiderforbund og NHO Mat og Landbruk om ny grossistoverenskomst. Levering av varer til Felleskjøpets butikker i Agder, Rogaland og Møre og Romsdal kan også stoppe opp. Les mer!

- Vårt viktigste krav er at minstelønna i denne avtalen skal opp på nivå med minstelønna i grossistoverenskomsten med Virke. Dette ville ikke NHO Mat og Landbruk være med på, sier NTFs forhandlingsleder, forbundssekretær Bjørn Anders Jonassen. 

- Vi kan ikke ha det slik at grossistbedrifter kan melde overgang fra Virke til NHO Mat og Landbruk slik Rema Distribusjon har gjort, bare for å få lavere lønnskostnader. Den slags tariffhopping er uakseptabel, sier Jonassen.
 
Oppgjøret går nå til mekling. Meklingsdatoen er ikke fastsatt. En streik kan tidligst starte 19. juni.
                                                                                             
I slutten av april ble det brudd i forhandlingene om grossistoverenskomst med Virke. Det blir mekling i dette oppgjøret 10. og 11. juni.
 
- Hvis det ikke blir meklingsløsning i oppgjøret med Virke, kan vi risikere at alle vareleveranser til Norgesgruppen sine butikker og ICA stopper opp fra 12. juni, sier Bjørn Anders Jonassen.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok