Nett-banner 950x173 72

Vil vurdere å be NTF om sympatiaksjon

2.november 2014
DesignForumUniversitetsgata110214 - Vi vil vurdere å be NTF om sympatiaksjoner for streiken i Design Forum, sier forbundsleder Trine Lise Sundnes i Handel og Kontor (HK). 14 ansatte i Design Forum er nå inne i den tredje streikeuka etter at eieren av butikkjeden nekter å inngå tariffavtale med de ansatte. Les mer!

(Bildet: Forbundsleder Trine Lise Sundnes (t.v.) i HK sammen med streikevakt Sofie Nordbø utenfor Design Forums butikk i Universitetsgata i Oslo)

De ansatte i Design Forum har ikke arbeidskontrakter, de ikke får overtidsbetaling, og heller ikke tillegg for arbeid på kvelder og helger. De organiserte seg derfor i Handel og Kontor for å få ordnede forhold på arbeidsplassen.

Trine Lise Sundnes forsøkte tirsdag å besøke eieren av Design Forum, Haakon Strømsmo, på hans kontor for å prøve å finne en løsning på konflikten. Strømsmo ville ikke snakke med forbundslederen, så konflikten virker fastlåst.

- Vi håper jo at eieren tar til fornuften og undertegner en tariffavtale med oss. Hvis ikke, må vi vurdere å be blant annet Norsk Transportarbeiderforbund om å sette i verk sympatiaksjoner, sier Trine Lise Sundnes.

- Vårt landsmøte i januar vedtok en svært klar støtteuttalelse til de streikende i Design Forum, der vi sier at vi vil stille opp med sympatiaksjoner om vi blir spurt. Vi vet hvilket spedisjonsfirma som leverer varer til butikkjeden, og vi tror vi er i den situasjonen at vi kan stoppe mye av varelevereansene til Design Forum på lovlig måte, sier 1. nestleder Lars M. Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund.

Trykk her for å lese støtteuttalelsen fra landsmøtet i NTF til de streikende i Design Forum!

Deler av administrasjonen i NTF, besøkte  tirsdag de streikende utenfor Design Forum sine butikker i Kongens gate (se bildet nedenfor) og i Universitetsgata i Oslo.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok