Nett-banner 950x173 72

Knut Vollan har gått bort

1.juni 2015
KnutVollan-small I romjula kom meldinga om at tidligere forbundssekretær Knut Vollan har gått bort, 71 år gammel. - Vi har mistet en svært engasjert og kunnskapsrik tillitsvalgt gjennom mange år. Våre tanker går nå til hans nærmeste, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF). Les mer!

Vollan ble født i 1943 i Mo i Rana hvor han vokste opp. Etter en periode til sjøs, fikk han jobb som bussjåfør i Schøyen Bilcentraler i Oslo. Etter hvert flyttet han til Namsos, hvor han fikk jobb som sjåfør i Fylkesbilene i Nord-Trøndelag i 1975.

Han fikk sitt første faglige tillitsverv i Fylkesbilsjåførenes Fagforening i 1977, og ble valgt som formann i foreninga i 1980. Dette vervet hadde han til han ble valgt som opplysningssekretær i Norsk Transportarbeiderforbund på forbundets landsmøte i 1989.  Vollan jobbet i forbundets administrasjon fram til han ble pensjonist i 2005.

- Fagopplæring og transportfagenes status i utdanningssystemet var den saken som lå Knuts hjerte aller nærmest. Vi kan nesten ikke overvurdere hans innsats med å få etablert ordningene med fagbrev for tunge kjøretøyer, sier Roger Hansen.

- En annen sak han brant for, var å synliggjøre problemene med lese- og skrivevansker. Knut gjorde undersøkelser som tydet på at bortimot en fjerdedel av NTFs medlemmer sliter med å lese og skrive, sier forbundslederen.

- Det er ikke få tillitsvalget i dette forbundet som har fått sin opplæring av Knut. Det går fremdeles gjetord om hans engasjement på disse kursene, sier Hansen.  

- Norsk Transportarbeiderforbund har mistet en stor og betydelig tillitsvalgt. Vi lyser fred over hans minne, sier forbundsleder Roger Hansen.

Knut Vollan skal stedes til hvile i Skage kirke i Overhalla 7. januar kl. 11.00.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok