Nett-banner 950x173 72

Stor demonstrasjon i Risavika 27. november

26.november 2013
Risavika-251113-small Alt er nå klart til stor demonstrasjon i Risavika terminal ved Stavanger onsdag 27. november. Det er LO i Stavanger som inviterer til en markering til støtte for NTFs krav om tariffavtale ved terminalen. Demonstrasjonen samler deltakere både fra inn- og utland. Les mer!


(Bildet: Mange fagorganiserte møtte fram med faner da boikotten av Risavika terminal startet 1. november. Foto: Roy Ervin Solstad - Transportarbeideren)

- Vi er svært glade for den brede støtten vi har fått fra fagbevegelsen både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Dette betyr mye for oss i kampen om å få opprettet tariffavtale ved Risavika terminal, en kamp som kan vare lenge, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

Demonstrasjonen starter ved Risavika terminakl kl. 12.00 onsdag. Det vil bli holdt en rekke appeller. Blant appellantene finner vi blant annet presidenten i den Europeiske Transportarbeiderføderasjonen, Lars Lindgren, leder for Nordisk Transportarbeiderføderasjon, Jan Villadsen, LO-sekretær Are Tomasgard, og NTFs forbundsleder Roger Hansen. Fagorganiserte fra Sverige, Danmark, Belgia og England har meldt sin ankomst, sammen med fagorganiserte fra Stavangerområdet og resten av Norge. Det vil bli satt opp busser fra Folkets Hus i Stavanger kl. 11.20, og fra Stavanger Lufthavn, Sola kl. 11.30.

- Jeg oppfordrer alle fagorganiserte til å stille på demonstrasjonen. Dette er ikke en kamp bare mot en vrang og reaksjonær arbeidsgiver i Risavika. Både norske og internasjonale arbeidsgivere har forbannet seg på at de skal ta rotta på de registrerte havnearbeidernes fortrinnsrett til lossing og lasting i havnene. I Risavika ønsker arbeidsgiverne å fortsette å bruke utenlandske sjøfolk til lossing og lasting gratis. Den slags sosial dumping er selvsagt helt uakseptabelt, sier forbundsleder Roger Hansen.

Havnene i Mosjøen og Tromsø blir tatt ut i sympatistreik 7. desember til støtte for boikotten av Risavika terminal.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok