Nett-banner 950x173 72

NTF politianmelder navngitt Ubersjåfør

3.mars 2015
UberDes2014-small Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) politianmeldte tirsdag en navngitt sjåfør i pirattaxitjenesten Uber for brudd på Yrkestransportloven. Anmeldelsen omfatter også Uber Norway AS for medvirkning til lovbrudd. Les mer!

- Vi har valgt å anmelde en navngitt sjåfør blant annet fordi han grundig har dokumentert lovbruddene på sin egen blogg. Der framgår det at han har utført persontransporttjenester mot vederlag uten å ha nødvendig løyve. Dette er et krystallklart brudd på paragraf 4 i Yrkestransportloven, sier forbundsleder Roger Hansen i NTF.

Uber Norway AS formidler persontransporttjenester gjennom en app for smarttelefon. Uber påstår at tjenesten kun dreier seg om å koble sjåfører med personer med transportbehov, såkalt samkjøring. Men slik tjenesten er bygd opp, kan hvem som helst lage seg en profil og tilby eller bestille kjøring til hvem som helst. Uber formidler persontransport til faste takster, og beregner seg selv 20% andel av hver eneste tur.

- Vi er bekymret over framveksten av pirattaxitjenester. Dette undergraver den lovlige drosjenæringen, som er underlagt et omfattende loverk blant annet når det gjelder sikkerhet, sier forbundslederen. 

- Passasjerene som bruker  pirattaxitjenester, vet ingen ting om teknisk tilstand på bilene, eller om sjåføren er skikket til å kjøre. Vi forventer nå at politiet etterforsker dette og påtaler lovbruddene, sier Roger Hansen.

Løyvemyndighetene i Oslo anmeldte før jul Uber for brudd på Yrkestransportloven.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok