Nett-banner 950x173 72

Overmoden for omorganisering

28.mai 2015
Oslo taxi - Tida er overmoden for å omorganisere taxinæringa. Men å slippe alt fritt slik Konkurransetilsynet sier, er helt feil veg å gå. Det viser erfaringene blant annet fra Sverige, sier forbundsleder Roger Hansen i forbindelse med den nasjonale taxikonferansen som Norsk Transportarbeiderforbund arrangerer i Oslo torsdag. Les mer!

- Jeg mener at større taxiselskaper bør kunne ha flere løyver, der sjåførene blir ansatt i selskapet. Dette vil kunne gi mer effektiv drift som igjen vil bety et bedre taxitilbud, sier forbundslederen.

- Det er også på tide å se på en annen organisering av taxisentralene. I dag er det taxieierne som eier sentralene. Vi mener at disse funksjonene bør skilles, slik at sentralene blir uavhengige av taxieierne, sier Roger Hansen.

Forbundslederen skal selv innlede på konferansen sammen med Konkurransetilsynet, Forbrukerrådet, tidligere direktør i Norgestaxi og adm. dir i Stavanger-Rogaland Taxi AS. Det svenske transportarbeiderforbundet vil fortelle om erfaringene fra Sverige etter frislippet i taxinæringen der for noen år siden.

Det vil bli en paneldebatt  med disse deltakerne: Guri Melby - Samferdselsbyråd i Oslo (Venstre), Bård Hoksrud - statssekretær i Samferdselsdepartementet (FRP), Raymond Johansen - byrådslederkandidat i Oslo (AP) - Lars Johnsen 1. nestleder NTF, Knut Thomassen - styreleder i Norges Taxiforbund, og Lars Dolva - tidligere direktør i Norges Taxi.

 

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok