Nett-banner 950x173 72

Reagerer på politiets aksjon mot havnearbeiderne

23.juni 2015
AksjonOsloHavn220615-small Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) ber om et møte med Oslo politidistrikt for å drøfte politiets aksjon mot havnearbeiderne i Oslo 22. juni. Havnearbeiderne blokkerte mandag morgen trafikken inn og ut av containerhavna i Oslo havn, der det tyrkiske selskapet Yilport siden desember i fjor nektet å inngå tariffavtale med NTF om lossing og lasting. Les mer!

(Foto: Jan Erik Østlie/Fri Fagbevegelse)

Selskapet, som har fått monopol på drift av containerhavna i Oslo i 20 år, har nektet å snakke med NTF om tariffavtale. De ville heller ikke møte til frivillig mekling hos Riksmekleren sist vinter. Mekler Dag Stousland bekreftet da at NTF kunne iverksette boikotten som forbundet hadde varslet.

I et brev til politiet underskrevet 1. nestleder Lars M. Johnsen, blir det pekt på at NTF på lovlig måte varslet boikott av Yilport. Det er satt i gang boikott av skip/gods til/fra Yilport i Oslo i flere europeiske havner. Før det kunne iverksettes boikott i Danmark, var bl.a. saken til behandling i den danske arbeidsretten, som fastslo at det ikke grunnlag for å nekte en slik aksjon.

- Vi mener at gårsdagens aksjon utenfor Yilport i Oslo var en lovlig aksjon til støtte for et tariffkrav. Vi reagerer derfor på det sterkeste på at politiet blir benyttet mot en lovlig arbeidskamp for å få opprettet tariffavtale i en bedrift, sier Lars M. Johnsen.

Trykk her for å lese NTFs brev til Oslo politidistrikt!

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok