Nett-banner 950x173 72

Godssjåfører over hele Norden aksjonerer

28.november 2014
MortenHagen180613 Godssjåfører over hele Norden aksjonerer i protest mot at en makedonsk lastebilsjåfør ble frikjent i retten i Sverige for å ha kjørt med falske dokumenter, på tross av at at både førerkort og pass var falske. Les mer!

Sjåførene reagerer på at utenlandske sjåfører blir behandlet mildere av myndighetene enn sjåfører fra eget land. Aksjonen går ut på at sjåfører på tungbiler blir oppfordret til å stoppe bilen i 15 minutter kl. 12.00 og 24.00 hver dag framover. Mange av godssjåførene i NTF støtter helhjertet opp om aksjonen

- Vi skjønner svært godt at våre sjåførmedlemmer reagerer på en slik sak. NTF har gang på gang tatt opp med myndighetene det vi mener er grov forskjellsbehandling av norske og utenlandaske sjåfører. En del utlendinger slipper unna lovbrudd som norske sjåfører straffes hardt for, sier forbundssekretær Morten Hagen.


- Slik forskjellbehandling bidrar til at norske sjåfører og transportselskaper taper ytterligere i den ulike konkurransen med de utenlandske transportselskapene, sier Morten Hagen.

Aksjonen er i ferd med å spre seg til både Nederland og Tyskland.

Trykk her for å lese aksjonsoppropet til godssjåførene i NTF!

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok