Nett-banner 950x173 72

Sprek gamling!

3.november 2013
OTF120år-AronsenHansen - Sprekere gamling enn Oslo Transportarbeiderforening skal man lete lenge etter! Dette sa forbundsleder Roger Hansen i sin tale da OTF feiret sitt 120 års jubileum mandag. Kampvilje og internasjonal solidaritet var blant stikkordene som ble brukt om OTF på burddagen. Les mer!


(Foto: OTFs leder i jubileumsåret, Pål Aronsen (t.v.) og NTFs forbundsleder Roger Hansen)

Det falt mange godord om Oslo Transportarbeiderforening (OTF) da den eldste foreningen i NTF markerte sitt 120 års jubileum på en tilstelning mandag 11. mars.  Forbundslederen pekte i sin tale spesielt på foreningens store aktivitet og engasjement.
- Jeg ser ingen tegn verken til politisk giktbruddenhet eller faglig Altzheimer. Tvert i mot, OTFer mer aktiv enn noensinne, sa Roger Hansen.

- Jeg tar ikke for hardt i når jeg sier at OTFer forbundets mest aktive forening. Når dere mener noe, blir det ikke pakket inn i bomull. Når dere gjør noe, gjør dere det med hele hjertet. Dere har et genuint engasjement for arbeidsfolk – både hjemme og ute - som mange kan misunne dere, og som mange kan lære noe av, sa forbundslederen i sin tale.

Lederen for LO i Oslo, Roy Pedersen, undestreket i sin bursdagstale foreningens ureddhet og vilje til å kjempe for arbeidsfolk sine lønns- og arbeidsvilkår. Pedersen pekte også på OTFs arbeid med internasjonal solidaritet både gjennom Den Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen og i direkte samarbeid med andre transportarbeiderforeninger og forbund.

Boka "Ofra av makta" ble også lansert på OTFs jubileumsarrangement. Den er skrevet av Transportarbeiderens redaktør Vegard Holm og handler om maktkampen i NTF i perioden 1945 til 1955. Den endte med at en rekke bussjåfører meldte seg ut av Transportarbeiderforbundet og dannet Norsk Rutebilarbeiderforbund, som i dag heter Yrkestrafikkforbundet (YTF).

Kulturinnslagene sto visesangeren Jon Arne Corell og poeten Ola Bog for. Corell framførte noen av tekstene til Rudolf Nilsen som han selv har tonesatt. Ola Bog leste noen av sine dikt. Han hadde laget et nytt dikt, "Transport", som han urframførte og ga til foreningsleder Pål Aronsen i glass og ramme som bursdagsgave:
 

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok