Nett-banner 950x173 72

Politimesteren i Tromsø må stille til ansvar!

18.juni 2014
AksjonTromsø120614-small Representantskapet i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) tar sterk avstand fra politiet i Tromsø sine aksjoner mot fagorganiserte som aksjonerer mot streikebryteri i en lovlig konflikt, heter det i en uttalelse fra forbundets representanskapsmøte 18. juni. Les mer!

(Bildet: Lederen for LO i Tromsø, Ronny Johansen, var blant de som politiet la i jern 12. juni. Foto: Jan-Erik Østlie)

- I Tromsø har politimester Ole Bredrup Sæverud meldt seg på som aktiv støttespiller for arbeidsgiverne. Politiet har ved flere anledninger jaget bort demonstrantene etter anmodning fra arbeidsgiverne. Politiet i Tromsø har lydig etterkommet arbeidsgivernes ønsker, heter det i uttalelsen.

- Torsdag 12. juni, satte demonstrantene seg ned framfor Hurtigruta og nektet å etterkomme politiets ordre om å flytte seg. De ble derfor båret bort av politiet, satt i arresten og bøtelagt. Alle ledige politifolk i Tromsø som var på vakt den dagen, ble satt inn i denne operasjonen. Det kan ikke være mye annen kriminalitet i Tromsø siden politimesteren prioriterer å sette inn store politistyrker på å fjerne demonstranter som aksjonerer mot streikebryteri, sies det i uttalelsen. 

- Det har ikke skjedd på mange ti-år at politiet aktivt har grepet inn i en lovlig arbeidskonflikt utelukkende til fordel for arbeidsgiverne. Representantskapet i Norsk Transportarbeiderforbund tar sterk avstand fra politiet i Tromsø sine aksjoner mot fagorganiserte som aksjonerer mot streikebryteri i en lovlig konflikt. Politimesteren i Tromsø må stilles til ansvar for politiets handlinger i denne saken, heter det i uttalelsen.

Les hele uttalelsen her!

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok