Nett-banner 950x173 72

Oslopolitiet skal aksjonere mot Uber

18.juni 2015
UberDes2014-small Politiet i Oslo varsler at de vil aksjonere mot Uber, som de anser driver pirattaxivirksomhet, skriver Dagens Næringsliv torsdag. Politiadvokat Arne Waldemar Nilsen sier til avisa at de mener Ubers virksomhet er i strid med Yrkestransportloven. Les mer!

- Dette er ikke et øyeblikk for tidlig. Løyvemyndighetene i Oslo anmeldte Uber allerede i desember i fjor, mens NTF fulgte opp i mars i år med å anmelde en navngitt Ubersjåfør for brudd på Yrkestransportloven. Vi hørte aldri noe fra politiet etter vår anmeldelse, men det er positivt at de nå har konkludert med at Uber driver ulovlig, sier 1. nestleder Lars M. Johnsen i Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

Driver en persontransporttjeneste hvor en app setter sjåfører og passasjerer i kontakt med hverandre. Betalingen foregår gjennom den samme appen, og pengene går til et selskap i Nederland. Sjåføren får ukentlig utbetaling fra Uber, minus et gebyr på 20 prosent.

- Vi har hele tiden ment at Uber driver persontransport mot godtgjørelse. Yrkestransportloven er klinkende klar på at da trenger man løyve, sier Johnsen.

Han peker på at  passasjerene som bruker  pirattaxitjenester, vet ingen ting om teknisk tilstand på bilene, eller om sjåføren er skikket til å kjøre.

- Vi er bekymret over framveksten av pirattaxitjenester. Dette undergraver den lovlige drosjenæringen, som er underlagt et omfattende loverk blant annet når det gjelder sikkerhet, sier Lars M. Johnsen.

 

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok