Nett-banner 950x173 72

Skuffet over henleggelse

13.februar 2013
RogerHansen190912 NTFs anmeldelse av Statens Vegvesen for tjenesteforsømmelse er henlagt. To tunge kjøretøyer med utenlandske sjåfører ble stoppet ble stoppet i kontroll ved Eigersund 28. november i fjor med til sammen 35,5 tonn tonn usikret last, men ble sluppet videre etter et lynkurs i lastsikring og en advarsel om politianmeldelse neste gang. Les mer!


I et brev til NTF fra Rogaland politidistrikt blir det opplyst om at saken henlegges fordi forholdet ikke er straffbart.

- Vi er skuffet over at politiet henlegger saken. Vi mener at denne saken viser at Vegvesenet forskjellsbehandler norske og utenlandske sjåfører på en slik måte at forholdet bør være straffbart. Vi vil nå vurdere om politiets beslutning om henleggelse bør påklages til statsadvokaten. Hvis det er slik at dagens lovverk åpner for forskjellsbehandling slik vi mener å ha påvist, må vi ta opp dette med myndighetene for å få endret på dette. Det kan ikke være slik at Vegvesenets rekasjon på grove tilfeller av overlast er avhengig av hvilket pass sjåføren har, sier forbundsleder Roger Hansen i Norsk Transportarbeiderforbund.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok