Nett-banner 950x173 72

Havnene i Tromsø og Mosjøen ut i sympatistreik

22.november 2013
Risavika-011113-small Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) har nå varslet arbeidsgiverne om at havnene i Tromsø og Mosjøen blir tatt ut i sympatistreik fra arbeidstidas start 7. desember til støtte for boikotten av Risavika terminal ved Stavanger. Fra dette tidspunktet vil ikke skip som kommer til disse havnene bli losset eller lastet. Les mer!


(Bildet: Fra demonstrasjonen ved starten av boikotten av Risavika. Foto: Roy Ervin Solstad)

- Vi gikk til boikott av Risavika terminal fordi de nekter å opprette tariffavtale med NTF. Siden arbeidsgiverne har satt seg på bakbeina, ser vi oss nødt til å ta i bruk de kampmidlene vi har for å sette makt bak våre krav, sier forbundsleder Roger Hansen i NTF.

- Arbeidsgiverne har forsøkt å hindre at vi skal vinne fram med vårt krav. Blandet annet har de fremmet saken i to rettsinstanser, hvor de har tapt. Nå er det på tide at de setter seg ved forhandlingsbordet. Vi forlanger ikke noen annen tariffavtale enn den vi har i mange andre havner. Kravet er dermed svært rimelig og rettferdig, sier Roger Hansen.

- I dag bruker Risavika terminal underbetalte utenlandske sjøfolk til deler av losse- og lastearbeidet, et arbeid som terminalen ikke betaler for. Dette er i strid med både nasjonale og internasjonale avtaler mellom arbeidsgivere og arbeidstakere. Denne formen for sosial dumping er uakseptabelt. I følge ILO-konvensjon 137, har registrerte havnearbeidere fortrinnsrett til lasting- og lossing ved Risavika terminal, sier Hansen.
 
Det er en samlet fagbevegelse bak kravet, både nasjonalt og internasjonalt. Den 27. november skal det arrangeres en stor demonstrasjon i Risavika, til støtte for vår boikott av terminalen

- Det er LO i Stavanger som organiserer demonstrasjonen, og jeg oppfordrer alle fagorganiserte i Stavangerdistriktet til å møte fram på demonstrasjonen. Også utenlandske fagorganiserte har varslet at de vil møte opp på demonstrasjonen, sier forbundsleder Roger Hansen.

Ntf medlem
transport-arbeideren.jpg
Håndbok